Busexcursie 1 juni, Zuid-Holland en Utrecht

Op zaterdag 1 juni zal Stichting Youngtimer Bussen haar eerste excursie houden. De excursie wordt uitgevoerd in samenwerking met ESO collega Stichting Standaard Streekbus. De route die dag zal zich via (voormalig) busroutes en mooie plekjes door het Zuid-Hollandse en Utrechtse landschap bewegen waarbij uiteraard voor een aantal verassingen is gezorgd. Diverse consumpties zijn inbegrepen bij de rit, maar zorgt u bij warm weer voor voldoende drinkwater.

FRAM 3821

Foto: Etienne Tas

De rit zal beginnen op Leiden Centraal om 10.00 uur. De eerste bus is de FRAM 3821 Vanaf daar zullen we als voormalig Centraal Nederland lijn 101 richting Woerden rijden. Onderweg komen we nog een leuke bus tegen in Ter Aar waar om 10.35 ook een opstaplocatie is bij ‘De Vlinder’. De rit wordt na een korte stop vervolgd, waarna we vervolgens in Nieuwkoop uit komen bij het Museum van alles en nog wat. In de zeer bijzondere collectie van dit lokale museum, dat alleen voor besloten groepen geopend is, bevinden zich een aantal voormalig lijndienstbussen evenals vrachtwagens, auto’s en gereedschappen uit lang vervlogen tijden. Via de eigenaar van dit museum huren we ook onderdak voor onze Maarse & Kroon 182, welke we buiten in het zonnetje zullen zetten voor de foto, in de hoop dat er inderdaad een zonnetje schijnt die dag.

Wanneer het bezoek aan Nieuwkoop ten einde is, volgen we buslijn 101 verder naar Woerden. Na aankomst op Woerden station zullen we langs de Den Oudsten fabriek rijden, hier hebben we een leuke ietwat modernere Den Oudsten verrassing klaar staan die niet vaak voor het publiek te zien is. Deze bus zal de rit samen met onze eerste excursiebus vervolgen. Hierna zijn we nog niet klaar in Woerden, we maken van de gastvrijheid van Connexxion gebruik door middel van een bezoek aan de stalling, waar een kopje koffie klaar zal staan en uiteraard de bussen ook gefotografeerd kunnen worden.

Nadat we Woerden verlaten rijden we door het schitterende gebied rondom de Vinkeveense en Loosdrechtse plassen. Langs deze route bevinden zich diverse mooie fotolocaties waar we, als de situatie het toelaat, de gelegenheid geven de bussen op de foto te zetten.

Tegen het einde van de rit zal nog een koffie/toilet pauze gehouden worden en rond 17.00 uur zullen we wederom aankomen te Ter Aar waar eventueel uitgestapt kan worden, vervolgens rijden we via Alphen aan den Rijn weer terug naar Leiden Centraal om daar om 18.00 uur te eindigen.

Voor slechts 17 euro kunt u mee met deze volle dag op stap, donateurs en vrijwilligers betalen 12 euro. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@youngtimerbussen.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, telefoonnummer en opstaplocatie. Het bedrag kan overgemaakt worden op: 1600.36.623 tnv. ST. YOUNGTIMER BUSSEN