Vloer gedeeltelijk dicht en weer laswerk chassis 438

Het is door de zomervakantie, bus 4408 en bus 478, welke 3 weken terug weer APK goedgekeurd is(!) erg stil geweest rond de BBA 438. Inmiddels zijn we weer druk bezig geweest met deze bus.

Manuel en Robin hebben weer bloed, zweet en tranen in het chassis bij de achteras gestopt. De Cubanen zouden jaloers worden als ze het zouden zien. Stukje bij beetje wordt het chassis weer als nieuw.
Chassisbalk achteras RV chassisbalk midden

Het chassis en vloerframe boven de vooras was al enige tijd klaar. Nu was het dan eens tijd dat daar het interieur weer terug gebouwd zou worden. Dit is gebeurd op ongeveer dezelfde wijze als waarop Den Oudsten destijds zijn vloeren in de bussen bouwde. Eerst is dakleer bovenop de stalen delen geplakt door middel van bitumen kit, dit blijft flexibel en enigszins vloeibaar. Vervolgens is daarop het hout van de vloer gelegd en vastgeschroefd in het staal. Om het af te werken is hetzelfde linoleum gebruikt dat van de vloer was losgesneden, dit hebben we bewaard. De naden zijn vervolgens met aluminium lijsten afgewerkt. Tot slot konden dan de banken weer terug geplaatst worden op hun oorspronkelijke plekken.
vloerframe met dalkeer eindresultaat
Het begint dus steeds meer op een bus te lijken gelukkig!