Werkzaamheden mei en april 2015

Mei/April 2015:

In mei en april 2015 is er hard gewerkt om de bus weer toonbaar de weg op te sturen. We hebben de bus zelf opgeschuurd, gedeeltelijk schadevrij gemaakt en gespoten.

Begonnen is met de rechterzijkant van de bus opschuren, diverse vrijwilligers hebben hierbij geholpen. Het werd al snel duidelijk dat diverse originele luiken welke van dun plaatstaal gemaakt zijn te ver waren verroest om nog te gebruiken. Van diverse TEC en De Lijn bussen bij de bekende sloper werden dan ook vrijwel alle luiken geplukt welke van dik aluminium waren gemaakt. Die zijn vervolgens op de 4408 gemonteerd en meegespoten in de juiste kleur. Diverse schades die wel goed te verhelpen zijn hebben we door middel van autoplamuur opgeknapt tot het helemaal glad was. Over de schuine strepen aan beide zijden had ZWN groep destijds witte folie gewrapt waar Connexxion vervolgens de graffitie overheen had gespoten. Deze stickers moesten uiteraard verwijdert worden voor het spuiten. De schuine banen kwamen hier weer onder vandaan.

rechter zijkant kaalplamuren acculuikTEC en De Lijn luiken opgehangenrechts gedeeltelijk gespoten

Na het spuiten van de rechterkant werd begonnen van de linkerkant. Dezelfde trucs werden toegepast. Folie eraf, alles opschuren, waar nodig plamuren en vervolgens verf spuiten.

links opgeschuurd links gespoten

Als laatste was het kopje van de bus aan de beurt. De bumper was eerder al gespoten, dit is namelijk een bumper van een De Lijn wagen welke we vrijwel in het begin di4408 voorkantrect vervangen hadden. De overige panelen zijn voor het spuiten even gedemonteerd, dit scheelt een hoop afplakwerk.

De achterkant hebben we nog even gelaten voor wat het is, hier zit namelijk nog behoorlijk wat roestvorming welke nog opgeknapt moet worden.

Nadat de bus diverse ritjes heeft gedaan door heel Nederland, van Texel tot aan Numansdorp, kwamen we tot de vervelende ontdekking dat de bus een vrij grote olie lekkage had. De hulptroepen van de Youngtimer technische dienst werden weer ingeschakeld en zo geschiedde het. Op 30 september is de 08 opgehaald vanuit zijn pittoreske stalling in Nieuwkoop en overgebracht naar Alblasserdam.