Onderhoud 2 november 2015

Maandag 2 november 2015;

Afgelopen maandag hebben wij de 4408 weer even binnen gezet. Dit keer om de rimage (9)eactiearmrubbers te gaan vervangen. Deze waren versleten, waardoor de armen ”ijzer op ijzer” lagen, iets wat tevens ook een apk afkeur punt is. Wat een relatief eenvoudige klus
behoort te zijn, was dit bij de 4408 uiteraard niet. De tand des tijds heeft het geheel aardig laten vast roesten. We hebben alle bouten warm moeten stoken en met succes, want er zijn maar 2 van de in totaal 12 bouten afgebroken. Deze 2 bouten hebben we uit moeten lassen en vervangen, gelukkig hadden we er nog 3 in de oude voorraad.
Naast het  vervangen van de reactiearmrubbers hebben we de bus nog uitgelijnd ook. Tijdens het ophalen van de bus merkte we namelijk dat de bus een beetje naar links trok. Dat probleem is nu gelukkig ook verholpen!

In de tussentijd dat we moesten wachten op de onderdelen hebben we natuurlijk niet stilgezeten, en de oude schema’s bestudeerd. We kwamen erachter hoe de halte-rem schakelaar aangesloten moest worden, en dit hebben we afgelopen maadag dan ook maar gelijk gedaan!
image (13) image (11)