H77a

De H77a is een aanhanger, welke afkomstig is van GVB Amsterdam. Vermoedelijk is hij gebouwd door het GVB zelf in de jaren 70. Veel gebruikte materialen zijn afkomstig van CSA1 stadswagens. Of het nieuwe materialen geweest zijn, of van een sloopbus is niet bekend. Maar bijvoorbeeld de dakrondingen zijn van een CSA1, en ook zaken als watergootjes, sierstrips, scharnieren en kokermateriaal. De schuiframen aan stuurboordzijde zijn er later ingezet, en zijn ook duidelijk van een CSA2. De H77a werd ingezet bij verstoringen aan metro en tram, als informatie punt. Maar ook tijdens bijzondere dagen als operatie en radio wagen. De H77a beschikt over een zwaailicht en een mobilofoon installatie.

In 1991 is er een nieuw onderstel onder gekomen. Aan de onderkant is goed te zien waar ooit het oude wagenstel gezeten heeft. We beschouwen deze wijzigen als een levensverlengende behandeling.

Tegenwoordig wordt de H77a ingezet bij grote museum manifestaties. Zo heeft de H77a al in Amersfoort gestaan met Amersfoort dieselt, en op een aantal andere plaatsen. Meestal houdt de Centrale Verkeers Leiding domicilie in de H77a.

Tijdens de viering van 50 jaar CSA in Den Haag in 2016.