Eigen pand voor OVCN

Na jarenlang aan onze collectie werken op niet de meest geschikte, maar wel overdekte plekken, maken wij hierbij met trots en plezier bekend dat OVCN sinds gisteren, 9 augustus 2019, een eigen pand met prachtig ruim buitenterrein bezit in Sonnega, nabij Wolvega in Friesland.

De eerste bussen arriveren in Sonnega

Ons museum stalde de collectie en onderdelen de afgelopen jaren op talloze locaties in Nederland. De wens bestond al lang om daar verandering in te brengen. Toen afgelopen najaar bleek dat wij onze belangrijkste stallingslocatie, gelegen in Oldeberkoop, zouden verliezen door andere plannen van de verhuurder met die stalling, moesten we op zoek naar iets nieuws. We zijn daar de afgelopen maanden erg druk mee geweest. Deze inspanningen hebben ons dit pand in Sonnega opgeleverd.

De nieuwe stalling en werkplaats van OVCN in Sonnega

Het aangeschafte perceel heeft een oppervlakte van zo’n 5000 vierkante meter. Op het terrein is plek om ruim 25 bussen overdekt te stallen en het biedt faciliteiten om onze eigen collectie te onderhouden. Eén van de gebouwen wordt daarom ingericht als werkplaats met 3 ruime werkplekken. Zo kunnen we aan 3 bussen tegelijk onderhouds- en restauratiewerk verrichten.

Dit weekend zijn we begonnen met de verhuizing. Een hele operatie, omdat naast het rijvaardige gedeelte van onze collectie, ook meerdere in restauratie zijnde voertuigen en het uitgebreide onderdelenmagazijn inclusief alle stellingen en andere werkplaatsvoorzieningen verhuisd moet worden. Dat lukt alleen dankzij de inzet van onze vrijwilligers. We verwachten hier de komende weken nog wel druk mee te zijn.

Naar verwachting zullen we van de winter klaar zijn met het naar onze smaak inrichten van de locatie, waarna het tijd is voor een feestje. Daarover volgt later meer informatie, maar houdt er rekening mee dat ergens in mei 2020 de officiële opening zal plaatsvinden. Vanzelfsprekend kan iedereen dan een kijkje komen nemen op onze eigen locatie, waar dan naar verwachting ook het grootste deel van onze collectie is ondergebracht.