Rondrit Den Oudsten Alliance B96 Connexxion/Thales, 9 oktober 2022

Een van de bussen die we nog nooit hebben “voorgesteld” is onze Ex ZWN/Connexxion 2232. Een Den Oudsten Alliance B96 welke in Spijkenisse begonnen is, maar in vele concessies heeft gereden alvorens deze bus overgedragen is aan Thales voor de ontwikkeling van het OV chipkaartsysteem. De 2232 moest in 2016 het veld ruimen bij de firma Thales. Dankzij een Thales medewerker met liefde voor deze bus kon de OVCN deze wagen in handen krijgen. Nu is de tijd gekomen deze bus aan het publiek te tonen.

De bus is technisch helemaal in orde gemaakt, maar voordat we het uiterlijk weer in ere herstellen willen we er éénmaal in de wit/paarse kleurstelling een rondrit mee houden.

De dag begint in Utrecht op het centraal station om 10 uur. Het is de bedoeling dat we de meeste regio’s waar de wagen ooit gereden heeft aan gaan doen. Dat wil zeggen dat we een gedeelte in Spijkenisse zullen rijden, maar ook de regio Utrecht en stadsdienst Amersfoort komen aan bod. Uiteindelijk om 18 uur stapt u op Utrecht Centraal weer uit.

Ga mee met onze leuke Den Oudsten Alliance B96! Dit dagvullend programma kost je slechts 25 euro, donateurs betalen 20 euro.