Nieuwe bus: GVU 404

Zoals u ongetwijfeld weet, beschikt de OVCN over een uitgebreide collectie museumbussen, die in het verleden lange tijd het Nederlandse straatbeeld hebben bepaald.

Wij zijn verheugd om bekend te mogen maken, dat wij onze schitterende collectie weer kunnen uitbreiden! Het gaat om de GVU 404, een Hainje Midibus uit de serie 401-407 die het GVU in 1986 bestelde om een oplossing te bieden voor het vervoer in de historische binnenstad in Utrecht.

Met een lengte van 8,6 meter en een breedte van 2,3 meter waren de midibussen beter geschikt om door de smalle straatjes te manoeuvreren dan een standaardbus.

De midibussen waren vooral te vinden op de binnenstadslijnen 2 en 22. De 404 was van 1986 tot 2005 in dienst bij het GVU, onder andere als promotiebus voor nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Daarna heeft de 404 enkele jaren gereden bij de firma Westbank op Terschelling. Eind 2015 is de bus terechtgekomen bij Stichting Beterdebus en sindsdien wordt er aan de bus gewerkt om hem weer rijvaardig te krijgen. Op 8 augustus 2020 hebben wij de bus overgenomen en toegevoegd aan de collectie van de OVCN. Wij kijken er naar uit om de bus weer in zijn wit/blauwe jasje om te toveren!