Arriva 556 (MB Citaro) als museumbus in Nederland!

Denk je aan een museumbus, dan denk je vaak aan een wijnrode CSA of streekgele MB200. Deze bussen werden de standaard in het Nederlandse openbaar vervoer en reden door het hele land, dus bijna iedereen kent ze wel. De laatste decennia is er een ander bustype dat je als standaard kunt zien: de Mercedes-Benz Citaro. Deze bussen zijn over de hele wereld te vinden, bij bijna elke vervoerder en in talloze verschillende uitvoeringen. Ook in Nederland maken deze bussen al jarenlang deel uit van het straatbeeld. Wij zijn dan ook trots om bekend te maken dat wij vandaag een Citaro hebben toegevoegd aan ons museumwagenpark!

Het gaat om de Arriva 556, een Mercedes-Benz Citaro O530 die in 2004 bij Arriva in dienst kwam op de stadsdienst van Groningen. In 2009 vertrok deze bus naar de Waddeneilanden en sindsdien was de 556 hoofdzakelijk te vinden op Terschelling. Enige tijd geleden dook de bus in Tilburg op als pauzebus. De komende tijd zullen wij gebruiken om de bus weer terug te brengen in de staat waarop hij in 2004 in dienst kwam bij Arriva. De 556 is de nieuwste bus van de OVCN en onze eerste museumbus in de Arriva-kleuren.