Nieuwe museumbus – Syntus 3196

Met het verlies van de concessie Twente aan Arriva werden de bussen opgelegd in onder andere Oldenzaal.
In hetzelfde weekend dat Syntus het stokje doorgaf aan Arriva gingen er al direct 40 bussen van Twente naar de firma EBS die ze huurt ter aanvulling van het wagenpark in IJsselvecht. Kort daarna werd bekend dat ook Arriva er een aantal gaat exploiteren in verband met tekort aan bussen.
Dat maakte de spoeling wel dun om voor het wagenpark van de OVCN de wens in vervulling te laten gaan een rode Twentse wagen te gaan bewaren.

Eind januari 2024 bleek dat de 3196 nog steeds in Oldenzaal stond in opslag. Als een van de laatsten. Deze bus hadden we in 2023 al geschouwd en als ‘netjes’ bestempeld. Destijds was ook de wens uitgesproken juist deze bus te bewaren. Maar waarom stond deze nette 3196 nou nog als een van de laatste bussen in de opslag? Dat was de grote vraag die we hadden.

Het antwoord was doodleuk: Deze wilde de OVCN toch graag?