Nieuwe museumbus Westnederland 6580

De Den Oudsten B86 was een midibus die zijn basis kent in de Den Oudsten B85.

In 1987/1988 werden 73 bussen van dit type gebouwd, voor onder ander de NZH, FRAM, GADO, Westnederland en AOT. Ze kregen nummers in de series 6500 en 6700. De 6580 kwam nieuw in dienst bij Westnederland op de stadsdienst Delft. Daar heeft deze bus ook connexxion nog gehaald.

De 6580 zou museumbus worden maar ging toch het particuliere circuit in. Uiteindelijk is de bus toch bij het NZH vervoersmuseum terechtgekomen.

Na jaren van stilstand is de bus gerestaureerd en voorzien van NZH logo’s. De bedoeling was lokale ritten te rijden met een bepaald toeristisch karakter. Deze ritten kwamen echter niet van de grond en de 6580 bleef stil staan.

In de winter van 2023 was een OVCN medewerker op bezoek bij het NZH museum. Tijdens de koffie kwam deze bus ter sprake. Het idee ontstond hem toe te voegen aan het OVCN wagenpark.
De bus is door onze collega’s van het NZH vervoersmuseum helemaal nagekeken en voorzien van een verse APK.

Op 6 mei 2024 is de bus overgedragen door het NZH vervoersmuseum aan de OVCN.
Wij zijn erg blij deze leuke midibus toe te voegen aan onze collectie.
De NZH logo’s gaan bij de OVCN plaatsmaken voor Connexxion logo’s. De laatste uitmonstering van deze bus toen hij nog in actieve dienst op het OV reed. Uiteindelijk maken deze logo’s weer plaats voor de originele Westnederland huisstijl, maar dat kan pas als we de digitale film kunnen vervangen door een rolfilm.